5 boeken die ik dit jaar (nog) niet heb uitgelezen
Boekenliefde

5 Boeken die ik dit jaar (nog) niet heb uitgelezen.

Hoewel ik boeken niet uitlezen vaak toch een beetje als opgeven vind voelen, kan ik er soms gewoon niet omheen. Naast de 29 boeken die ik dit jaar wel las (waarover ik volgende week meer vertel), zijn er ook 5 boeken die ik niet heb uitgelezen. Welke boeken dat zijn, en waarom ik ze niet uitlas lees je hieronder.

Heroes – Stephen Fry

Gelezen: 144/411 pagina’s
Van plan om het later uit te lezen: Ja

Ik houd van Griekse Mythologie én van de schrijfstijl van Stephen Fry. Niet zo verwonderlijk dat ‘Heroes’ en de eerder verschenen ‘Mythos’ al heel lang op mijn lijstje stonden. Ik kon dan ook niet wachten om aan dit boek te beginnen. Waarom ben ik dan toch gestopt? Omdat de verschillende verhalen in het boek nogal lang waren, en ik op een gegeven moment simpelweg behoefte had aan iets anders. Op dat moment besloot ik om ‘Heroes’ mee te nemen in de bus naar mijn werk en daarnaast een ander boek te lezen. Maar aangezien ik sinds maart bijna niet meer naar kantoor ben geweest, is dit er niet echt van gekomen en is ‘Heroes’ dus blijven liggen. Ik ben zeker van plan om dit boek alsnog uit te lezen.

Sterk voelen op het werk – Eveline Baar

Gelezen: 109/207 pagina’s
Van plan om het later uit te lezen: Misschien

Een heel ander soort boek was ‘Sterk voelen op het werk’, een handboek voor (hoog)sensitieve medewerkers. Omdat ik (vooral in de tijd dat ik nog naar kantoor ging) erg veel last had van prikkels op mijn werk, besloot ik dit boek te lezen. Ik herkende mezelf enorm in dit boek. Hoewel ik bijna nooit in boeken ‘klieder’ heb ik me hier helemaal suf gemarkeerd bij passages die ik herkenbaar vond of tips waar ik iets aan dacht te hebben. Ik heb nu alleen deel 1 en 2 gelezen, over de kenmerken van hoogsensitiviteit en hoe je hier veerkrachtig mee om kunt gaan. De rest van het boek is op dit moment niet relevant voor mij, omdat dit onder andere gaat over het vinden van passend werk en wat te doen als je overspannen raakt. Mocht ik later wel behoefte hebben aan die informatie, dan kan ik altijd nog verder lezen.

Geek Girl pakt uit – Holly Smale

Gelezen: 28/111 pagina’s (Gelezen als e-book)
Van plan om het later uit te lezen: Nee

Ik was al een tijdje nieuwsgierig naar de Geek Girl boeken, dus toen ik zag dat ik een kerstspecial van deze serie voor maar twee euro kon kopen, was de keuze snel gemaakt. Op deze manier kon ik heel eenvoudig én goedkoop uitproberen of de serie iets voor mij was. Het antwoord is nee. De schrijfstijl stond mij echt niet aan. De hoofdpersoon raasde al op de eerste pagina als een hysterische wervelwind over mij heen. Dat moet je maar net leuk vinden, maar mij irriteerde het juist. Vandaar dat ik ook na de eerste paar hoofdstukken ben afgehaakt.

Twaalf dagen voor Kerst – Jenny Bayliss

Gelezen: 92/318 pagina’s (Gelezen als e-book)
Van plan om het later uit te lezen: Nee

Dit is een typisch gevalletje ‘Instagram made me do it’. Ik las zoveel over dit boek op Instagram, dat ik het ook wilde lezen. Helaas pakte het verhaal me niet. De personages en verhaallijn waren te oppervlakkig naar mijn smaak. Het idee van een groot aantal dates voor Kerst deed mij denken aan ‘10 Blind Dates‘ van Ashley Elston, maar dat boek vond ik veel leuker. Vandaar dat ik het na date 4 heb opgegeven.

Solo – Tania Aebi

Gelezen: 92/284 pagina’s
Van plan om het later uit te lezen: Ja

Het wil gewoon niet meezitten met dit boek. Toen ik er net aan begon kreeg ik een oogontsteking, waardoor ik het boek tijdelijk moest inruilen voor luisterboeken. Maar ook nu ik het boek weer heb opgepakt, merk ik dat ik moeite heb met de piepkleine lettertjes en het gebrek aan wit op de pagina. Ik had liever gehad dat het boek wat dikker was en dan grotere letters en meer witregels had. Maar het verhaal spreekt me wel erg aan, dus ik ga zeker verder lezen. Gezien het tempo waarin ik het boek nu lees, verwacht ik het niet voor het einde van het jaar uit te lezen, maar wie weet heb ik ongelijk. Het jaar is immers nog niet om en ik ben vrij tot het einde van het jaar. Zo hoef ik me in elk geval niet te vervelen.


Heb jij dit jaar een boek niet uitgelezen? Welk boek was dat en waarom? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *