lenny kravitz let love rule [leeshoekje]
Recensie

Lenny Kravitz: Let Love Rule – Lenny Kravitz

Toen ik op Instagram de winactie voor een recensie exemplaar van Lenny Kravitz: Let Love Rule biografie voorbij zag komen. Dacht ik die wil ik lezen! Ik deed mee aan de winactie: opgeven waarom ik dit boek zou graag wou. En won! Lezen duurde iets langer dan gedacht, maar hier is mijn recensie.

Lenny Kravitz: Let Love Rule

Let Love Rule is de biografie van de artist himself, Lenny Kravitz, over de eerste 25 jaar van zijn leven. Nederlandse uitgave. Een openhartige, intelligente en grappige biografie.

In zijn langverwachte autobiografie vertelt rockster Lenny Kravitz, zoon van een Joodse vader en een Afro-Amerikaanse moeder hoe hij uitgroeide van verlegen jongen tot artiest met internationale sterrenstatus. Het boek beschrijft de eerste 25 jaar van zijn leven. Lenny is zeer openhartig over alle facetten van zijn jonge jaren. Over zijn relatie met zijn ouders, hun scheiding, maar ook over platenbazen die aanvankelijk geen idee hadden hoe ze hem in de markt moesten zetten (‘Prince meets John Lennon’). Let Love Rule is een persoonlijke, grappige en ontroerende autobiografie van een van de belangrijkste stemmen in de hedendaagse muziek.

Het Verhaal

Let Love Rule verteld het verhaal van de jonge Lennie voor mijn roem begon. Inderdaad Lennie met ‘ie’. Van kleine Lennie die in Manhatten en Brooklyn opgroeide bij zowel zijn Joodse vader en Donkere moeder en zijn groot ouders die in Brooklyn woonden. Hoe Lenny met zijn moeder, een geweldige actrice, verhuisden naar LA. En daar een nieuwe ik en nieuwe wereld ontdekten. Te lezen is hoe alles uit zijn jeugd en omgeving hem langzaam hebben gevormd tot de muziekkant die hij is geworden.

Lennie had geen gewone jeugd. Hij groeide op met vele bekenden in de muziek, kunst en entertainment industrie om zich heen. De nodige bekende namen worden elke pagina wel genoemd.

Een indrukwekkende reis, waarbij Lennie 1001 kansen kreeg om eerder ‘beroemd’ te worden, maar deze nooit goed genoeg voelde. Nooit zichzelf voelde en elke keer wees hij weer af. Tot Lisa Bonnet in zijn leven kwam en hij zichzelf ontdekte, zijn muziek, zijn artiesten persona Lenny Kravitz.

Mijn band met Lenny

Een van mijn beste en favoriete concerten ooit is Lenny Kravitz in de openlucht op het Westergasterrein in Amsterdam. Het nummer ‘Let Love Rule’ heeft nog nooit zo indrukwekkend gehoord. Zelfs de mensen die op de heuvel buiten het concertgebied zaten zongen mee.

Ik heb de muziek van Lenny Kravitz altijd wel gewaardeerd en natuurlijk zijn acteer kwaliteiten in onder andere Hunger Games en Precious. Ik was nieuwssierig naar dit boek omdat hij door Kravitz zelf is geschreven. Hoe zou dat in het Nederlands over komen. Ik moet zeggen verbazingwekkend goed. Het boek lees heel fijn en vlot. In een korte tijd wordt je gevuld met heel veel informatie en namen uit Kravitz geschiedenis. Vooral interessant om te zien de reis die vanaf zijn jeugd hij wel niet heeft gemaakt.

Het boek is een absolute aanrader voor liefhebbers van Lenny Kravitz muziek en algemene liefhebbers van muziek.

Informatie

Titel: Lenny Kravitz – Let Love Rule
Auteur: Lenny Kravitz
Uitgeverij: Kosmos
Jaar: 2020
Pagina’s: 304
Category: Muziek | Biografie | Non-fictie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *