Elle & Darcy - Alexandria Bellefleur
Recensie

Elle & Darcy – Alexandria Bellefleur

Ik ben al een tijdje op zoek naar hét feelgoodbook over twee vrouwen. Ik ben een enorme fan van feelgood en chicklit, maar stoor me er wel een beetje aan dat het merendeel van deze boeken toch over man-vrouw relaties gaat. De boeken die ik wel vond, liepen óf dramatisch af, óf gingen grotendeels over het ontdekken van de geaardheid van de hoofdpersoon.

Met dat laatste onderwerp is natuurlijk niks mis, maar het was niet waar ik naar op zoek was. Daarom legde ik deze vraag neer bij de Hebban Boekentipper, waarna ik niet één maar drie boekentips ontving. het meest enthousiast werd ik van de omschrijving van ‘Elle & Darcy’ van Alexandria Bellefleur. En ik werd nog enthousiaster toen uitgeverij Zomer & Keuning mij een recensie-exemplaar toe wilde sturen. En wat maakte dit boek me blij. Ik vloog er in een paar dagen doorheen.

Elle & Darcy

Over het boek

Na een verschrikkelijke eerste date weten Elle en Darcy twee dingen zeker: ze passen totaal niet bij elkaar en ze willen elkaar nooit meer zien. Maar als Darcy’s broer zich weer eens met haar liefdesleven bemoeit, flapt Darcy er wanhopig uit dat de date een succes was. Elle is woest als ze dit hoort, maar al gauw beseft ze dat deze leugen ook voor haar goed uit kan pakken. Als ze tot de jaarwisseling doen alsof ze een relatie hebben, kunnen ze allebei een keer de feestdagen doorbrengen zonder bemoeienis van hun familie. Het plan loopt echter anders dan verwacht, als de leugen overgaat in echte gevoelens.

Precies waar ik naar zocht

Voldeed het boek aan mijn hoge verwachtingen? Absoluut! Het had namelijk alles wat ik leuk vond aan chicklits, maar dan met twee vrouwen in de hoofdrol. Het boek was heerlijk fout (als het op de eerste pagina al gaat over slecht zittend ondergoed, dan is de toon wel gezet) en ik heb meer dan eens hardop zitten lachen om de ongemakkelijke situaties in het boek. En de chemie tussen Elle en Darcy… wauw! Van dit boek word je gewoon blij.

Letterlijke vertalingen

Waar ik iets minder blij van werd, was de manier waarop het boek vertaald was. Veel Engelse uitdrukkingen waren letterlijk vertaald, waardoor er zinnen in het boek stonden die we in het Nederlands eigenlijk niet gebruiken. Daardoor was het soms wat verwarrend om te lezen. De laatste tijd kies ik steeds vaker voor de Nederlandse vertaling, omdat ik dit toch wel erg fijn vind, maar in dit geval had ik het boek denk ik toch liever in het Engels gelezen.

Benieuwd naar meer

Elle & Darcy is het debuut van Alexandria Bellefleur, maar ik las op Instagram dat er volgend jaar een nieuw boek van haar verschijnt. Dit boek gaat niet over Elle en Darcy, maar over Darcy’s broer Brendon en zijn jeugdliefde. Ik ben nu al benieuwd naar dit boek, want de schrijfstijl van Bellefleur smaakt zeker naar meer.

Informatie

Titel: Elle & Darcy (Origineel: Written in the Stars)
Auteur: Alexandria Bellefleur
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Jaar: 2020
Pagina’s: 352 pagina’s


Dit boek hebben wij ontvangen als recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *