Find Me - André Aciman | Leeshoekje
Recensie

Find Me – André Aciman

Een van mijn favoriete films van de afgelopen jaren is ‘Call me by your name’ met Armie Hammer en Timothée Chalamet. Een prachtig romantisch verhaal zonder dat de romans er dik op ligt. Heel klein, eerlijk en fragiel. Toen ik erachter kwam dat er een vervolg zou komen op het verhaal van Elio en Oliver wist ik het zeker: Ik moest het boek ‘Find Me’ van André Aciman lezen. Ik moest weten hoe het verder zou gaan.

Find Me

“Elio’s vader Samuel – gescheiden – is op weg naar Rome om een bezoek te brengen aan zijn zoon, die pianist geworden is. In de trein raakt hij in gesprek met Miranda, een jonge fotograaf. Het is een ontmoeting die zijn leven voorgoed zal veranderen. Elio verhuist kort daarop naar Parijs, waar ook hij een intense relatie krijgt, terwijl Oliver – inmiddels professor in de Verenigde Staten en vader van twee volwassen zoons – overweegt terug te keren naar Italië. Naar degene van wie hij nooit afscheid heeft kunnen nemen.”

Het Verhaal & Personages

Voorafgaand las ik al in de recensies dat Find Me anders was dan ‘Call me by your name” Het boek. Het is niet één verhaal, maar drie los verhalen. Waarbij het verhaal van Elio’s vader het grootste deel van het boek voor zich neemt.

Elio’s ouders zijn inmiddels gescheiden en Elio’s vader Samuel reist met de trein naar Rome om zijn zoon te bezoeken. In de trein ontmoet hij een jonge dame, Miranda, zij gaat op bezoek bij haar vader. De twee raken in gesprek en gecharmeerd door elkaar. Ondanks het extreme leeftijdsverschil. En al snel zal blijken dat deze ontmoeting alles veranderd.

We gaan over naar Elio, die inmiddels verhuist is naar Parijs. Hij ontmoet op een bijzondere wijze een man, maar blijkt Oliver nooit vergeten te zijn. De relatie in Parijs wordt intens, maar Elio heeft altijd zijn eerste liefde in gedachten.

Oliver is inmiddels getrouwd, heeft twee kinderen (volwassen), maar niet gelukkig. Hij overweegt terug te gaan naar Italië om terug te gaan naar dat was ooit was. Gaat hij echt terug?

En en en…

De grote vraag bij het beginnen van dit boek is uiteraard: Komen Oliver en Elio weer samen? Ik denk dat je hier wel een beetje naar kan raden. Maar hoe? en hoe hun levens er naar toe leiden? Waarom die vader zo’n grote rol in dit boek speelt? Ik doe niet aan SPOILERS! Zeker niet als je Call me by Your Name hebt gelezen of gezien. Je wilt dan namelijk dit boek lezen. Je hebt dan gewoon een verlangen naar dit verhaal.

Ik had dan wel niet deel 1 gelezen, maar dit boek was compleet in dezelfde stijl als het gevoel dat de film mij gaf. Dat de vader van Elio zo’n grote rol speelt. Ik snap het wel en ik denk dat de echte liefhebber dat ook zeker wel snapt. Aanrader! Uhm geen twijfel over mogelijk. Ik wil in elk geval snel eens het eerste boek lezen!

Informatie

Titel: Find Me
(Nederlandse Titel: Vind Me)
Auteur: André Aciman⠀
Uitgeverij: Faber & Faber | Nederlandse uitgeverij: Ambo|Anthos
Jaar: 2019⠀
Pagina’s: 272 pagina’s

Andere boeken van André Aciman

André Aciman heeft inmiddels al vele romans en non-fictie boeken op zijn naam staan. Zijn eerste Roman is tevens zijn meest bekende misschien wel ‘Call me by your name’ (2007) een boek wat tevens verfilmd is in 2017. 

De Film:


Heb jij Call me by your Name gelezen of gezien? Ga jij Find Me lezen? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *