Heks van Vuur en Oorlog - S.Christina
Recensie

Heks van Vuur en Oorlog – S. Christina

De afgelopen tijd zag ik op Instagram veel voorbijkomen over ‘Heks van Vuur en Oorlog’ van S. Christina. En elke keer dat er een bericht voorbij kwam, kwam ik iets meer te weten, bijvoorbeeld dat de auteur haar eigen uitgeverij (Rebel Books) is gestart om het boek uit te geven. Dat maakte mij wel erg nieuwsgierig naar het boek. Ik besloot de digitale boekpresentatie bij te wonen en direct daarna bestelde ik een gesigneerd exemplaar. Benieuwd wat ik van dit debuut vond? Lees dan vooral verder.

Heks van Vuur en Oorlog

Over het boek

Lara weet al van jongs af aan dat ze magische krachten heeft, maar heeft deze altijd onderdrukt en verborgen gehouden. Hekserij is namelijk verboden in haar land, Solvenia. Maar alles wordt anders wanner Lara op zestienjarige leeftijd wordt getest op hekserij en schuldig wordt bevonden. Er wordt een heksenteken in haar nek getatoeëerd en wordt steeds verder van de rest van de samenleving afgezonderd. Samen met 4 lotgenoten start ze een verzet tegen de onderdrukking. Maar dan ontdekt ze een duister familiegeheim dat haar leven volledig op zijn kop zet.

Vlotte, hedendaagse fantasy

Anders dan de meeste fantasyboeken die ik ken, speelt ‘Heks van Vuur en Oorlog’ zich af in de tegenwoordige tijd. Dit vond ik een leuke twist. Het is erg leuk om fantasy-elementen terug te zien in de wereld waarin je zelf leeft. Goed, het speelt zich wel af in een verzonnen land, maar dit land lijkt eigenlijk heel erg op Nederland, waardoor ik soms ook vergat dat het zich ergens anders afspeelden. Daaarnaast was het boek vlot geschreven, waardoor ik er in no-time doorheen was.

Spannend en fantasierijk

S.Christina heeft in ‘Heks van Vuur en Oorlog’ een boeiende fantasiewereld geschapen, waarin de gebeurtenissen steeds grimmiger en duisterder worden. Hierbij moet ik wel een kleine kanttekening plaatsen: Het is duidelijk dat zij zich voor bepaalde gebeurtenissen heeft laten inspireren door de Tweede Wereldoorlog. Daar is natuurlijk niks mis mee, maar soms lagen de paralellen voor mijn gevoel er net iets te dik bovenop. Toch was het boek spannend tot op de laatste bladzijde, en daarna. Want het boek eindigt met een enorme cliffhanger. Nu ben ik daar eigenlijk helemaal niet zo van, maar het werkt wel. Want ik ben nu al benieuwd naar het volgende deel.

Informatie

Titel: Heks van Vuur en Oorlog
Auteur: S. Christina
Uitgeverij: Rebel Books
Jaar: 2020
Pagina’s: 276 pagina’s


Heb jij Heks van Vuur en Oorlog al gelezen? En wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *