Onze Tips voor op Je Verlanglijstje [leeshoekje.nl]
Boekenliefde

Onze tips voor op je verlanglijstje

Hoewel we het nauwelijks kunnen geloven, is het alweer bijna december. En dat betekent dat de feestdagen voor de deur staan. Als je nog geen verlanglijstje hebt klaarliggen, dan is het hoog tijd om eraan te beginnen. Heb je geen flauw idee wat je moet vragen? Lees dan vooral verder, want wij delen allebei onze favorieten met je. We hebben hiervoor boeken uitgekozen van verschillende genres, zodat er altijd iets voor je tussen zit.

De tips van Marouscha

Feelgood: De Stroopwafelshop – Astrid Harrewijn

Een bizarre uitdaging, hartverwarmende ontmoetingen, en massa’s stroopwafels. Dat is toch gewoon een boek om van te houden?

Suze vertrekt halsoverkop naar New York om een koffietentje te openen en stroopwafels te verkopen. Maar als blijkt haar koffietentje middenin een criminele achterbuurt staat, vraagt ze zich af waar ze aan begonnen is.

Young Adult: Bijna Echt – Lisa van Campenhout

Houd jij van Spanning, intriges en over the top-drama? Dan zit je goed met ‘Bijna echt’.

Brenda liegt alles bij elkaar om leuk gevonden te worden. En daar gaat ze ver in. Heel ver zelfs. Langzaam raakt ze verstrikt in haar web van leugens. Maar kan ze nu nog terug?

Detective: De Mitford-moorden – Jessica Fellowes

Een heerlijk Victoriaans moordmysterie, maar dan van een hedendaagse auteur, waardoor het lekker makkelijk wegleest. Dit jaar verschenen ook deel 2 en 3 van deze serie.

Louisa slaat op de vlucht voor haar gevaarlijke oom en gaat als kindermeisje aan de slag bij de rijke familie Mitford. Maar net als haar leven wat rustiger lijkt te worden, raakt ze, samen met de oudste Mitford-dochter verwikkeld in een spannend moordmysterie.

Fantasy: Heks van vuur en oorlog – S. Christina

Een spannend fantasydebuut van eigen bodem. Dat smaakt naar meer!

In een wereld waar magie verboden is, verzet een jonge heks zich samen met haar lotgenoten tegen de onderdrukking. Maar dan blijkt dat magie misschien wel gevaarlijker is dan ze zelf denken.

De tips van Wendy

Non-Fictie: Je bent jong en je krijgt wat – Monique van Loon

Een indrukwekkend en eerlijk boek. Een echte eyeopener voor (jonge) vrouwen. In ‘Je bent jong en je krijgt wat’ vertelt Monique van Loon (foodexpert en bekend van Culy.nl) haar verhaal over hoe zij op haar 28ste baarmoederhalskanker bleek te hebben.

Met 28 jaar sta je nog vol in het leven en dan staat opeens alles stil en moet je beslissingen nemen waar je nog nooit over na hebt gedacht. Het boek is niet een ‘Oh wat vreselijk voor mij’-verhaal. Het vertelt juist alles vanuit haar oogpunt, haar gedachten en haar omgeving. Dit is misschien wel mijn nummer één aanrader voor elke vrouw om te lezen.

Jeugd Serie: Ottilie en de Drochtenjagers – Rhiannon Williams

Het eerste deel van deze jeugdserie verscheen eind vorig jaar. Boek 2 en 3 (tevens het slotboek) verschenen dit jaar en daarom vond ik dat deze serie wel genoemd mocht worden.

Een fantasy jeugdserie met een vrouwelijke hoofdrol. Als Ottilie haar broertje wordt ontvoerd, zet ze alles op alles om hem terug naar huis te brengen. Zelfs als dat betekent dat ze zich voor moet doen als jongen. Maar dan ontdekt ze een geheim: De jongens worden in opdracht van de koning ontvoerd om tegen drochten te vechten. Angstaanjagende monsters die het land bedreigen. Een onwijs spannende serie, waarin het stoere meisje Ottilie de hoofdrol speelt. Denk Hunger Games, maar voor een jonger publiek.

Humor: De Moedermaffia – Anita Terpstra

Een grote lach van herkenbaarheid. Ik ben zelf moeder van twee kinderen en heb wel degelijk tijdens mijn zwangerschap, tot de dag van vandaag kennis gemaakt met De Moedermaffia.

Het boek gaat over de zwangere Merel, die zich aansluit bij een yoga-groepje. Een groepje moeders-to-be die zo elk hun eigen mening hebben over zwangerschap en moederschap. Merel hoort alles maar met rollende ogen aan. Ken je de moedermaffia niet? Dan denk je dit kan niet waar zijn. Maar dit boek sloeg geen enkele keer de plank mis, wat het alleen maar meer hilarisch maakt!

YA Thriller: Black Friday – Maren Stoffels

Dit jaar verscheen er eindelijk weer een YA Thriller van Maren Stoffels: Black Friday. Een prachtige thriller met een twist, die je niet ziet aankomen.

Er is wat gebeurd tijdens de laatste dag van de ontgroening. Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van Megan en Ris, waarbij Megan wordt verhoord door de politie. Beide laten hun verhaal van een ontgroening horen die anders is en loopt dan verwacht. Is het misschien niet zo gek dat er slachtoffers zijn gevallen? Het boek zoog me helemaal op en die twist maakte dat ik het nog eens wil lezen!


Welke boeken staan nog op jouw verlanglijstje? Laat het weten in een reactie hieronder en wie weet voegen wij hem ook snel toe aan die van ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *