Als je niet meer in de Sint geloofd - Boeken [leeshoekje.nl]
Boekenliefde

Als je niet meer in de Sint gelooft – Boeken

Aanstaande zaterdag is het 5 december ‘Pakjesavond’. Persoonlijk ben ik wel klaar voor de kerst. Ik heb twee kinderen (één van twee en één van vijf) die beide nog heilig in de Sint geloven. Met alle hysterie eromheen. Gezellig is het wel, maar toch kruipt de vraag: Hoe lang zal dit nog duren?

Inmiddels zijn er diverse te gekke Sinterklaas boeken voor ‘Als je niet meer in de Sint gelooft’. Boeken die pas gelezen mogen worden als je denkt dat Sinterklaas niet echt is. Geheime boeken, die niet geschikt zijn voor alle leeftijden. Die boeken deel ik graag met je.

Als je niet meer in de Sint geloofd – Boeken

Sinterklaas voor grote kinderen – Chariva

Een voorleesboek voor grote kinderen (7+ jaar), dat begint met een contract. Een contract dat getekend moet worden, anders mag je het boek niet lezen. Een contract waarin staat dat jij de inhoud van het boek en het niet bestaan van Sinterklaas geheim moet houden, want anders….

Het boek is als een soort voorleesboek opgesteld, wat uiteraard door kinderen ook zelf gelezen kan worden. Wie was Sinterklaas? Waarom is hij een ‘goed heiligman’ en nog veel meer vragen worden beantwoord. Het boek geeft een prachtige extra dimensie aan kinderen die niet meer geloven, om toch dat Sinterklaas gevoel te behouden.

Het Geheime Boek van Sinterklaas – Floortje Zwigtman

Een prachtig dik boek voor jong en oud, wat alle aspecten van Sinterklaas en het Sinterklaasfeest bevat. Alle vragen die je ooit als kind of volwassenen misschien gehad hebt betreft het Sinterklaasfeest worden beantwoord:

  • Wie is de echte Sinterklaas?
  • Hoe zit het met de Piet?
  • Waar komt al dat zoetgoed vandaan?
  • En wat zijn de echte tradities.

Een prachtig boek, waarbij ik zelf tal van nieuwe informatie rond om de Sint ontdekte. Wat wordt er bijvoorbeeld in sommige liedjes bedoelt met bepaalde worden? Alles komt aanbod en dat maakt het voor alle leeftijden interessant. Zelfs voor die nog geloven! Al moet je daar misschien sommige dingen voor overslaan.


Vier jij nog Sinterklaas thuis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *