Cinder & Ella - Kelly Oram [leeshoekje.nl]
Recensie

Cinder & Ella – Kelly Oram

Of ik nog niet genoeg boeken had liggen, die ik wou lezen op korte termijn. Besloot ik ook nog met de ILeesClub Instagram read-a-long mee te doen van het boek Cinder & Ella van Kelly Oram Gezien ik het boek toch heel graag al wou lezen, kon deze wel even voorrang krijgen.


Cinder & Ella

“Na maanden revalideren mag Ella eindelijk naar huis. Niet naar haar moeder, zij kwam om bij het auto-ongeluk, maar naar haar vader die ze nauwelijks kent. Hij woont in Hollywood met zijn nieuwe gezin, maar Ella’s stiefzussen zitten niet op haar te wachten. Ella mist haar moeder en blogvriend Cinder. Sinds het ongeluk heeft ze niks van zich laten horen, maar stiekem droomt ze van hem. Wat ze niet weet is dat Cinder haar ook mist, én de hotste acteur van Hollywood is.”

Het Verhaal & De Personages

Met een titel als Cinder & Ella is de link naar het klassieke sprookje Cinderella of te wel assepoester al snel gelegd. Als lezer is dit dan ook iets waar je constant naar op zoek bent. Herkenningspunten en overeenkomsten met het sprookje.

Ella heeft een verschrikkelijk ongeluk gehad, waar ze alles verloor: haar moeder, haar leven, haar zelf (fysiek). Om alles nog erger te maken moet ze verhuizen naar LA (waar alles draait om looks), naar haar vader die haar verlaten heeft en een nieuw gezin heeft. Ella komt in een huis met haar vader, stiefmoeder (die helemaal niet vreselijk is) en twee stiefzussen (die dat wel zijn).

Het enige wat Ella nog heeft is haar online vriend Cinder en alles voelt weer goed als ze na zo’n lage periode van revalidatie weer contact met hem op neemt. Alles voelt vertrouwt met Cinder en gelukkig heeft hij ook haar gemist. Ella begint weer haar leven op te pakken al maken haar stiefzusjes het niet minder makkelijk. Zal een ontmoeting er met Cinder dan ook eindelijk in zitten?!

En toen was het uit

Ik had mij voor genomen niet al te hoge verwachtingen van dit boek te hebben. Vooral omdat er op social zoveel aandacht voor was. Ik deed immers mee aan een read-a-long. De eerste paar hoofdstukken ging ik moeizaam in, maar kreeg van vele te horen ‘hou vol’ het wordt heel snel, heel leuk! Nou? Inderdaad na het vierde hoofdstuk heb ik het denk ik in één keer doorgelezen. Een heerlijke roman met het verhaal van Assepoester op de ondergrond.

Inmiddels was ik ook aan het tweede deel begonnen, maar ik werd weer afgeleid en heel eerlijk. Het had prima alleen een boek kunnen zijn. Maar wel één heerlijk boek om te lezen.

Informatie

Titel: Cinder & Ella
Auteur: Kelly Oram
Uitgeverij: de Fontein
Jaar: 2020
Pagina’s: 368
Categorie: YA, Romance


Heb jij al eens meegedaan met aan een read-a-long? Welk boek en hoe vond je het?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *