Shine - Jessica Jung [leeshoekje.nl]
Recensie

Shine – Jessica Jung

Ik ben nooit persé fan van K-POP geweest. De cultuur eromheen vind ik echter wel heel interessant en ik heb zoveel respect voor de discipline er omheen. Mijn eerste kennis met de K-POP cultuur was tijdens mijn studie in China en later nog extremer tijdens mijn vakantie in Japan. Hierdoor wist ik zeker het boek Shine van Jessica Jung wou ik direct lezen na de release.

Shine

Als Rachel 11 jaar is besluit haar hele familie te verhuizen naar Korea zodat zij haar K-POP droom kan najagen. Ze wordt aan genomen bij DB … het K-POP label van vele grote K-POP sterren zoals Jason Lee. De wonderboy uit Canada die in een van de populairste K-POP BOYBANDS zit. De training om een K-POP ster te worden is niet de minste en dan moet Rachel van haar ouders door de weeks ook nog eens naar school en woont ze niet op de DB campus. Dit zorgt er voor dat vele andere trainees zoals Mina, Rachel niet mogen. Rachel heeft al bijna de maximale debuut-leeftijd van een K-POP star bereikt en de tijd dringt. Maar dan verschijnt Jason Lee, de ster van .., die samen met een van de trainees een nummer gaat op nemen. Dit is Rachel haar kans om door te breken, al heeft Mina daar andere plannen voor.

De weg naar Rachel haar debuut zit vol met obstacles en haar eigen zelfvertrouwen helpt daar ook niet altijd bij. Wel blijkt dat vechten voor jezelf en naar je eigen gevoel luisteren altijd over wint.

Shine heeft een vleugje romance, een vleugje spanning, vriendschap, bedrog en heel veel entertainment uit de K-POP scene.

Boekje open?

Shine is een fictioneel verhaal, maar gezien het geschreven is door Jessica Jung, die zelf uit de K-POP girlgroup Girls’ Generation. komt. Is toch de vraag: hoeveel is gebaseerd op de waarheid?

Het concept en het verhaal deed me heel veel denken aan de boeken van Lauren Conrad. Zelfs de cover had een soort van overeen komst. Continue komt de vraag: is dit echt zo? gebeurd dit echt? Ik zou intervieuws met … moeten lezen om daar achter te komen. Maar ik denk zeker wel dat er wat van waarheid in zit.

Het boek zelf las iets minder interessant dan ik had gehoopt. Het las op de een of andere manier niet zo vlot. Ik miste soms iets, maar wat? Ik zou mijn vinger er niet op kunnen leggen. Het boek is een heerlijk vermakelijke chick-YA, waar ik denk dat menig K-POP en Entertainment fan van kan genieten.

Informatie

Titel: Shine
Auteur: Jessica Jung
Uitgeverij: Best of YA Books / Van Goor
Jaar: 2020
Pagina’s: 272
Categorie: YA, Romance


Ben jij van fan K-POP?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *