De Mitford Moorden - Jessica Fellowes
Recensie

De Mitford-moorden – Jessica Fellowes

Ik ben gek op detectives, zowel in boekvorm als misdaadseries op tv. Vooral de oude Engelse detectives, zoals die van Agatha Christie, hebben een bepaald sfeertje dat ik simpelweg niet kan weerstaan. Klein nadeel: de boeken van Christie zijn nou niet bepaald vlot geschreven. Toen ik las over ‘De Mitford-moorden’ was ik dan ook super enthousiast: een klassieke whodunnit, maar dan van een hedendaagse auteur. Dit boek moest ik gewoon hebben! En het heeft me zeker niet teleurgesteld.


De Mitford-moorden

Over het boek

Als Louisa Cannon aan haar leven van armoede en haar gevaarlijke oom probeert te ontsnappen, neemt ze een baan aan als kindermeisje bij de rijke familie Mitford. Op dezelfde dag dat Louisa aankomt bij de Mitfords, wordt Florence Shore (een afstammeling van Florence Nightingale) in de trein vermoord. Nancy, de oudste Mitford-dochter vindt het allemaal reuze spannend en wil dolgraag detectiveje spelen om de zaak op te lossen. En door een toevallige ontmoeting die Louisa die dag op het station had, raakt ook zij steeds meer bij de zaak betrokken.

My cup of tea

Zoals ik hierboven al schreef is ‘De Mitford-moorden’ een modern boek, maar wel helemaal in de sfeer van het Engeland van de jaren ’20. Ik ben ontzettend blij dat de Jessica Fellowes (de auteur van Downton Abbey) niet heeft geprobeerd het oude taalgebruik na te bootsen, maar het boek in vlot taalgebruik heeft geschreven. Daardoor las dit boek als een trein (onbedoelde woordspeling) en zat ik al vrij snel in het verhaal. ik merkte dat ik echt zat mee te puzzelen met wie de moordenaar kon zijn, maar hier niet achterkwam tot het einde van het boek. Dat maakt het naar mijn mening een goede detective.

Wat ik wel jammer vond was dat het boek losjes was gebaseerd op waargebeurde feiten, en dat daarbij verdachten zijn opgevoerd die echt hebben bestaan, maar in het echt nooit verdacht waren. Dat voelt naar mijn idee toch een beetje als iemand een slechte naam bezorgen.

‘De Mitford-moorden is het eerste deel in een zesdelige serie, waarvan de boeken los te lezen zijn. In elk boek staat een van de Mitford-kinderen centraal. Ik weet nu al zeker dat ik meer boeken uit deze serie ga lezen.

Informatie

Titel: De Mitford-moorden
Oorspronkelijke titel: The Mitford Murders
Auteur: Jessica Fellowes
Uitgeverij: Uitgeverij Volt
Jaar: 2019
Pagina’s: 369 pagina’s


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *