Het Vuur in Mij - Erin Stewart [Leeshoekje]
Recensie

Het Vuur in Mij – Erin Stewart

Soms kun je hele hoge verwachtingen van een boek krijgen, omdat je het zoveel voorbij ziet komen op social media. Met ook laaiend enthousiaste berichten er over en het verhaal. Dacht ik ja! Mijn verwachting niveau: Fault in Our Stars en 100 Feet Apart. Nou spoiler: daar is het niet mee te vergelijken.


Het Vuur in Mij

“In een vreselijke huisbrand heeft Ava alles verloren: haar ouders, haar beste vriendin, haar thuis en zelfs haar gezicht. Hoe kan Ava nu nog een normaal leven leiden? Wie wil er bevriend zijn met een monster? Ze had niet gerekend op Piper, een meisje op haar nieuwe school dat ook een brand overleefde. Met haar sarcastische, botte humor krijgt zij Ava langzaam weer uit haar cocon. Maar zelfs de stoere Piper is niet zo onaantastbaar als ze lijkt – iedereen heeft littekens, maar ze zijn niet allemaal even makkelijk te zien.”

Het Verhaal en de Personages

Ava verliest alles in haar leven door een brand en moet een nieuw normaal weten te vinden. Een nieuwe ik. Ze ziet hier echter niet het nu van in, of eigenlijk nergens meer. Tot ze Piper leert kennen bij een jongerengroep voor brand overlever. Piper is zelf ook een brand overlever en Ava begint zich steeds meer mens te voelen en ook minder eenzaam. Piper lijkt alles veel luchtiger in te zien, maar ook zij heeft een donkere wolk boven haar hangen. 

Een verhaal met geen makkelijk onderwerp. Een trauma die je niemand en zeker niet iemand die nog op de middelbare school zit gunt. Het is dan ook niet gek hoe Ava zich voelt en reageert. Het hoort erbij. Het verhaal vind ik echter heel langdradig en veel van stof, wat echt niet nodig is. Het verhaal is wel indrukwekkend en realistisch geschreven, alleen weet het mij persoonlijk niet te pakken. 

Geen rollercoaster van emoties

Ik kwam heel moeizaam in het verhaal. Het wist mij gewoon niet te pakken. Vond ik het slecht? Absoluut niet, maar de manier waar op het geschreven was pakte mij niet. Er was zoveel tekst voor iets wat op een andere manier geformuleerd kon worden, dat ik niet werd geraakt. Wat maakt dat ik nogal verward ben van wat ik ervan vond. Zou ik het aanraden? Weet niet niet. Mij raakte het niet. Ik heb het boek ook niet aan Marouscha aangeraden als must-read. Ik verwachte namelijk een hoge emotionele rollercoaster en kreeg eigenlijk niets emotioneels mee. Misschien te hoge verwachtingen, misschien te hoge vergelijkingsmateriaal? I don’t know. Toch nieuwsgierig? Who knows misschien heb jij een andere mening.

Informatie

Titel: Het Vuur in Mij⠀(Originele titel: Scars Like Wings)
Auteur: Erin Stewart⠀
Jaar: 2019⠀
Uitgeverij: Gottmer⠀
Pagina’s: 384
Categorie: YA


Heb jij Het Vuur in Mij gelezen? Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *