The Lost - Natasha Preston [Leeshoekje]
Recensie

The Lost – Natasha Preston

Mijn favoriete vakantie land om lekker boeken te struinen is toch wel Amerika. Heerlijk struinen op de YA Afdeling bij Barnes and Nobles of gewoon de Target. Heerlijke grote afdelingen, waar ik altijd nieuwe pareltjes ontdek. Op die manier kwam ik afgelopen december het boek The Lost van Natasha Preston tegen en wat een fijne verrassing.


The Lost

“In Piper’s hometown, teenagers keep disappearing, and everyone assumes they’re just a bunch of runaways. But when yet another person vanishes, Piper and her best friend Hazel suspect something more sinister is going on.

So they decide to investigate, determined to learn the truth. Their search for answers leads them to the source of the missing…and their captors. Piper and Hazel suddenly find themselves locked away in a secluded property in the middle of a privately owned forest. But the building isn’t only meant to keep them imprisoned; every room is a test to see if they can make it out alive. And failure means being lost…forever.

Het Verhaal & De Personages

Piper woont in een klein dorp, waar steeds meer tieners verdwijnen. Niemand lijkt dit vreemd te vinden, ze denken dat de tieners gewoon naar de grote stad zijn vertrokken. Piper denkt echter dat er meer aan de hand is en gaat samen met haar beste vriendin Hazel op onderzoek uit. 

Dan ontmoet ze twee oudere knappen gasten, die ze uitnodigen voor een feestje. Tegen haar gevoel in gaat Piper mee met Hazel en de jongens. Ze gaan naar een verlaten gebouw in de middle-of-nowhere waar de gasten een hele game room hebben gemaakt. Het is echter wel een social media en telefoon free zone, dus moeten de meiden hun telefoons inleveren. Als de meiden een rondleiding krijgen belanden ze in hun ergste nachtmerrie en verdwijnen zij zelf. 

Zonder verder te veel van het verhaal weg te geven. Is het personage van Piper een die ontzettend sterk is. Ze geeft niet op en is klaar om te vechten. Waar Hazel het al heel snel opgeeft en de zwakste van de twee blijkt te zijn. Als ook de liefde in het spel komt, lijkt Piper een plan te hebben die niet kan mislukken, maar is die liefde wel echt? 

Achterblijven met vraagtekens, is dat erg?

The Lost is een YA Thriller die mij vol spanning heeft weten vast te houden tot het einde. Ik heb veel recensie van het boek gelezen dat het een goedkoop horror verhaal is. Echter heb ik het zo helemaal niet ervaren. Ik vond het spannend, goed bedacht en het had wendingen die ik niet direct zag aankomen. Plus een open einde, waardoor ik nog met vraagtekens achter ben gebleven. Maar ook weer niet. Komt er een tweede deel? Of zullen wij dat nooit weten. 

Het verhaal heeft een laag aan het einde, wat het nog interessanter maakt. Een andere dekking geeft. Lees je Engelstalige boeken, dan raad ik je dit boek absoluut aan. Binnenkort ga ik maar eens kijken of de andere boeken van Natasha Preston net zo’n goeie thrill geven.

Informatie

Titel: The Lost (Engelstalig)
Auteur: Natasha Preston 
Uitgeverij: Sourcebooks Fire
Jaar: 2019
Pagina’s: 304
Categorie: Jeugd/YA Thriller


Lees jij wel eens Engelstalige boeken? Welke schrijfster/schrijver lees je dan het liefst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *