After We Collided [Leeshoekje]
Recensie

After We Collided – Anna Todd

Direct na het lezen van het eerste deel van de After serie, die ik overigens in 1,5 dag uit had, begon ik aan het tweede deel After We Collided van Anna Todd. Ik wil hier direct al waarschuwen heb je het eerste boek of de film nog niet gelezen of gezien. In deze post zitten Spoilers!

WAARSCHUWING BEVAT SPOILERS VAN AFTER 1


After We Collide

Tessa heeft alles te verliezen. Hardin heeft niets te verliezen… behalve haar.

Tessa wist dat Hardin wreed kon zijn, maar als haar een gerucht bereikt over de ware oorsprong van hun relatie, slaat dat bij haar in als een bom. Is Hardin wel de diepzinnige, aandachtige jongen op wie Tessa verliefd werd, ondanks zijn boze buitenkant, of kent ze hem eigenlijk helemaal niet? Ze wou dat ze hem gewoon kon verlaten. Maar zo simpel is het niet. Niet met de herinnering aan hun gepassioneerde nachten samen. Zijn verzengende aanrakingen. Zijn hongerige zoenen.

Hardin beseft maar al te goed dat hij een fout heeft gemaakt, misschien wel de grootste van zijn leven. Hij wil voor Tessa vechten, en voor hun liefde. Maar kan hij wel echt veranderen?”

Het Verhaal & De Personages

WAARSCHUWING ER VOLGEN SPOILERS

Het eerste deel van de After serie eindigde dat Tessa er achter kwam dat haar relatie met Hardin gebaseerd was op een weddenschap. Tessa heeft haar vertrouwen in Hardin verloren en Hardin doet er alles aan om haar terug te krijgen.

De feestdagen staan voor de deur en hierbij wordt de Moeder van Hardin geïntroduceerd een vrouw die ontzettend veel van haar zoon houdt. Maar uiteindelijk geen blinde spot voor zijn gedrag heeft. Ook Tessa haar moeder komt weer voorbij die juist als een hysterisch en onredelijk personage de twee alleen maar dichter in plaats van verder bij elkaar brengt.

Het tweede boek van de After serie lijkt vooral te bestaan uit hoe turbulent de relatie tussen Hardin en Tessa is. Er hoeft maar een woord gezegd te worden en ze hebben ruzie of gaan weer uit elkaar om weer bij elkaar terug te komen. Als het om personages gaat die totaal het tegenovergestelde van elkaar zijn, zijn zij het wel. Tessa lijkt onwijs naïef en weinig zelf beeld en Hardin is gewoon zelf destructief. Op een gegeven moment weet je het wel en is de reactie ‘daar gaan ze weer’. We lijkt de personage van Zed een grotere rol te spelen. Daar waar ik verwachte dat Trevor de collega van Tessa een grotere rol zou spelen.

Wel kan ik zeggen dat het verhaal van het tweede boek wel een iets duidelijker beeld over Hardin weet te schetsen, maar of dat nou alles verklaart.

Wetend dat er nog 2 boeken zijn, is de vraag tijdens dit boek: zijn ze bij of uit elkaar aan het einde van After We Collide?

Destructief Slopend

Over het tweede deel heb ik iets langer gedaan. Zo’n drie dagen, misschien vier. De toxic relatie tussen Tessa en Hardin en het continue ruzie zoeken, dan even seks hebben en weer ruzie maken werd vermoeiend. Zelfs de ruzies waren inhoudelijk niet meer interessant. Daar waar ik meer hoop had bij de personage van Zed en Trevor. Of misschien een vrouwelijke tegenspeler voor Hardin.

Ik ben ontzettend benieuwd hoe dit boek vertaald zal worden naar de film die zeer binnenkort uit zal komen. Zal ook Zed daar een grote rol in spelen.

In elk geval ben ik erg benieuwd waar dit verhaal naar toe gaat en zal ik ook het derde deel: After We Fell gaan lezen. Al kijk ik hier toch iets minder naar uit. Hopelijk bestaat het meer uit passie dan ruzie.

Informatie

Titel: After 2 – Je kan niet leven zonder hem (origineel: After we collide)
Auteur: Anna Todd
Uitgeverij: Boekerij
Jaar: 2015
Pagina’s : 608
Categorie: YA [15-18 jaar]

Nederlands

Engels

Lees ook:

Recensie: After – Anna Todd


Heb jij de After serie van Anna Todd gelezen? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *