SweetSixteen - Marlies Slegers [Leeshoekje]
Recensie

#SweetSixteen – Marlies Slegers

Eerder las Marouscha al de Kluitman Jeugd novelle ‘Grenzenloos‘ van Marlies Slegers. Zelf moet ik die nog steeds lezen, maar heb wel al haar andere boek uit de reeks #sweetsixteen gelezen. Hier wat ik er van vond.


#SweetSixteen

“Het leven van de 16-jarige Meghan Oliviera is geweldig. Online kennen duizenden fans haar als #SweetSixteen. Meghan filmt en deelt alles wat haar bezighoudt. Dankzij haar sponsors krijgt ze de nieuwste make-up en mag ze naar hippe feestjes. Zij en haar volgers kunnen er geen genoeg van krijgen! Maar na een verkeersongeluk gaat er ineens van alles mis. Niet al haar volgers blijken het beste met haar voor te hebben en ook haar eigen vrienden blijken niet te zijn wie ze dacht. Meghan raakt de regie kwijt en weet niet meer wie ze kan vertrouwen. Maar stoppen met vloggen is geen optie…”

Het verhaal & Personages

Meghan heeft het leven dat elke 16 jarige wel wil. Ze is vlogger en wordt ook nog eens betaald door sponsoren die haar gratis producten geven en uitnodigen voor de tofste feestjes. Al in een van de eerste hoofdstukken wordt getoond dat niet altijd alles is wat het lijkt zoals vloggers zich voor doen. Doen of je net uit bed komt, maar onder tussen al wat make-up opgedaan en snel een merk noemen tussen neus en lippen door.

In het boek wordt je meegenomen door diverse personages, maar alles draait om Meghan. Haar vriend, beste vriendin, de jongen die haar aanrijd en haar obsessieve fans. Want er zitten zeker ook nadelen aan de roem van vloggen. Meghan lijkt het perfecte leven te hebben, maar niets is minder waar. Alles in haar leven blijkt als een domino effect om te vallen en als ze denkt iemand te kunnen vertrouwen is dat juist het grootste gevaar.

Ik weet dat ik heel cryptisch klink maar waar in 90 pagina’s zoveel gebeurd en zoveel spanning wordt opgebouwd. Is het moeilijk om vervolgens geen Spoilers te vertellen.

Achter de schermen

#sweetsixteen heeft een onderwerp wat veel jongeren aan zal spreken. Het leven van een influencer is namelijk hot en vooral de jeugd ziet voor namelijk de voordelen wel zitten. Het boek laat zien dat er ook degelijk wel nadelen aan vast zitten. Natuurlijk extra uitvergroot en spannend gemaakt, maar dat maakt dit boek ook extra aantrekkelijk om te lezen. Een heerlijke quick thriller!

Informatie

Titel: #sweetsixteen
Auteur: Marlies Slegers
Uitgeverij: Kluitman
Jaar: 2018
Pagina’s: 90
Categorie: Jeugd [ 13-15 jaar]

Lees ook


Zou jij het leven van een influencer willen leiden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *