Ottilie en de Monstermacht - Rhiannon Williams [leeshoekje.nl]
Uncategorized

Ottilie en de Monstermacht – Rhiannon Williams

Na mijn positieve reactie op het eerst boek uit de Ottilie reeks, kreeg ik voor mijn kidsblog ook het tweede boek toegestuurd Ottilie en de Monstermacht. Ik was erg benieuwd of dit boek nog meer spanning met zich zou mee brengen.

Waarschuwing als je nog niet boek 1 hebt gelezen kan deze post Spoilers bevatten!

Ottilie en de Monstermacht

“Ottilie en de monstermacht is het spannende tweede deel van deze betoverende trilogie over vriendschap, monsters en heldenmoed.
Ottilie Bolder is het eerste meisje dat ooit trainde als drochtenjager en ze is vastbesloten dat ze niet de laatste zal zijn. Drochten duiken binnen de muren van Fort Fiori op en niemand is meer veilig: de jagers niet, de rekruten niet en zeker de ongewapende meisjes niet. Ottilie probeert de leiders van de Engte te overtuigen om ook de meisjes te trainen – maar de tijd dringt, want de dreiging van de drochten neemt toe…”

Het Verhaal & De Personages

Inmiddels is Ottilie ‘een soort van’ geaccepteerd als jager. Desondanks dat ze een meisje is. Ze probeert alles te doen om hoger in de ranglijsten te komen, maar dan lijken de drochten zich anders dan gebruikelijk te dragen. Ze worden op vreemde plekken aangetroffen, in roedels en zelfs binnen de veilige poorten van het fort. Na de aanval van de drochten in het fort heeft Ottilie na haar acceptatie een nieuwe missie: het trainen van de andere meisjes. Of dit nou legaal gaat of niet. En hoe zit het toch met die drochten? Zijn er misschien toch heksen? Misschien wel in het fort?

Uiteraard wil ik niet teveel verklappen van het verhaal, maar spannend is dit tweede boek zeker. Er komen meer sterke vrouwelijke personages aanbod, die wisselende persoonlijkheden hebben.

Het personage van Ottilie lijkt zich alleen maar meer te ontwikkelen in een sterke vrouw, die vecht wat voor waar zij achter staat en zo haar eigen familie weet te vormen binnen het fort.

De mannen (of jongerns) komen in dit boek iets minder aanbod. Natuurlijk is nog altijd de leiding gevende rol van Leo belangrijk voor Ottilie haar rol, maar het is wel duidelijk dat de vrouwen meer op de voorgrond komen.

In boek 2 wordt in elk geval heel veel duidelijk met de nodige spanning!

Waar gaat dit heen

Het tweede boek vond ik vele malen spannender dan het eerste boek. In vergelijking lijkt boek 1 alleen maar een introductie en is alle spanning gestopt in boek 2. Ik ben daarom ook ontzettend benieuwd hoe boek 3 zal uitpakken en wat de ontknoping van Ottilie zal zijn. Ik heb wel een verwachting, maar dit zou zo maar anders kunnen lopen.

In dit tweede boek is ook een heel minuscule vleugje van verliefdheid op te sporen. Het is heel erg klein en ik hoop dan ook niet dat dit gigantisch zal gaan uitpakken in het derde boek. Maar daar zullen we nog even op moeten wachten dus!

Informatie

Titel: Ottilie en de Monstermacht
Auteur: Rhiannon Williams
Uitgeverij: Gottmer
Jaar: 2020
Pagina’s: 368

Lees ook:


Heb jij of ga jij de Ottilie series lezen? Het derde boek komt deze maand nog uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *