Ottilie en de drochtenjagers - Rhiannon Williams [Leeshoekje]
Recensie

Ottilie en de Drochtenjagers – Rhiannon Williams

Een tijdje terug ontving ik voor mijn kidsblog het eerste boek van de serie ‘Ottilie en de Drochtenjagers’ van Rhiannon Williams. Een kinderboek met een vleugje ‘The Hunger Games’. Gezien het de kinderboekenweek is, besloot ik mijn recensie ook hier te delen.


Ottilie en de Drochtenjagers

“Als Ottilies broertje Wallie plotseling verdwijnt, gaat Ottilie op onderzoek uit. Ze ontdekt dat Wallie is ontvoerd door pakkers en dat deze mannen meerdere jonge jongens naar de drochtenjagers brengen. Dit is een geheim genootschap dat jongens traint om op wilde monsters te jagen. Meisjes zijn bij de jacht niet welkom. Om Wallie te kunnen bevrijden, doet Ottilie zich dus voor als jongen en stapt ze in deze mysterieuze wereld van de drochtenjacht. Niemand van de andere jagers behalve Wallie weet dat ze eigenlijk een meisje is. Ondanks alles blijkt Ottelie één van de meest getalenteerde jonge jagers. Ze duikt ondertussen ook nog eens dieper in het ware geheim van de drochtenjagers. Zouden Ottilie en Wallie kunnen ontsnappen en terug thuis weten te komen?”

Het verhaal & de personages

Ottilie woont samen met haar broertje en moeder. Echter hebben ze niet veel aan hun moeder, die alleen maar buiten de deur is. Als Ottilies broertje Wallie ook nog verdwijnt zet ze alles op alles om hem te vinden. Al snel komt ze er achter dat Wallie is ontvoerd en krijgt hulp uit een onverwachtse hoek om hem te vinden.

Wallie is ontvoerd door de pakkers en om hem terug te krijgen moet Ottilie zich voor doen als een jongen. Ottilie ontdekt dat de pakkers jongens moeten ontvoeren voor de koning om opgeleid te worden tot drochtenjagers. Dit compliceert een hele boel. Hoe moeten Wallie en Ottilie hun weg terug naar huis vinden met allerlei monsters op de loer. En hoe lang kan Ottilie zich voor blijven doen als jongen tot ze ontdekt wordt.

Hunger Games voor een jonger publiek

Ottilie en de Drochtenjagers is het eerste boek uit de trilogie. Ottilie is een meisje dat alles op alles moet zetten om haar broer te redden en daardoor achter komt hoe stoer ze wel niet is en haar eigen kracht ontdekt. Het boek deed mij ontzettend denken aan de Hunger Games. Niet perse het verhaal, maar de personages. Een sterke stoere vrouwelijke hoofdpersonage. Daarnaast kinderen die worden opgeleid om te vechten i.p.v. volwassenen en rare mysterieuze monsters. Het verhaal en de personages maakt dat het voor iedereen interessant is om te lezen. Een jonger en een ouder publiek. Het liet mij in elk geval heel nieuwsgierig naar het tweede deel (wat ik ook al uit heb!)

Informatie

Titel: Ottilie en de Drochtenjagers
Auteur: Rhiannon Williams
Uitgeverij: Gottmer
Leeftijd: 9+ jaar
Jaar: 2019
Pagina’s: 352


Ben jij al bekend met de Ottilie boeken serie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *