De Beminde - Kiera Cass | Leeshoekje.nl
Recensie

De Beminde – Kiera Cass

Ik ben gek op historische romans. Toen Wendy mij vroeg of ik ‘De Beminde’ wilde lenen, was ik dan ook meteen enthousiast. Hoewel het boek zich in een verzonnen wereld afspeelt, lijkt het qua verhaal namelijk wel op een historische roman. Dit boek was mijn eerste kennismaking met Kiera Cass, maar volgens wendy is haar Selection-serie echt een aanrader. Dit boek hoort niet bij die serie en is los te lezen, iets wat ik altijd een groot pluspunt vind.

De Beminde

Over het boek

Hollis Brite is is dolblij als de knappe koning Jameson van Coroa haar het hof maakt. Hoewel een lange stoet vrouwen haar is voorgegaan, lijkt het dit keer anders te zijn en vermoedt Hollis’ vriendin Delia Grace zelfs dat Jameson Hollis een aanzoek zal doen. Hollis geniet van de eindeloze stroom cadeaus en aandacht van de koning, maar komt er al gauw achter dat het liefje van een koning zijn samenhangt met torenhoge verwachtingen. En als er dan ook nog een knappe vreemdeling opduikt aan het hof van Coroa, dreigt de droom te veranderen in een nachtmerrie. Maar kan Hollis nog wel terug?

Makkelijk leesbaar, maar weinig inhoud

Kiera Cass heeft een prettige, eenvoudige schrijfstijl, waardoor ik echt door het boek heen vloog, maar het verhaal zelf wist me helaas niet te raken. De personages hebben allemaal maar een of twee karaktertrekken, waardoor het boek diepgang mist. Qua sfeer en verhaallijn deed het boek me sterk denken aande boeken van Philippa Gregory, over de zes vrouwen van Hendrik VIII. Maar waar in die boeken aan alle kleine details was gedacht, bleef het verhaal van ‘ De Beminde’ oppervlakkig.

Wel erg amicaal

Daarnaast viel het me op hoe amicaal Hollis met de koning omging. Ook, of misschien wel juist, als de geliefde van een koning hoorden vrouwen zich aan de etiquette te houden, maar dat komt in dit boek nauwelijks naar voren. Hollis doet zelfs bepaalde dingen die een vrouw van Hendrik VIII zonder enige twijfel de kop gekost zouden hebben. En dat bedoel ik in de meest letterlijke zin van het woord. Hollis lijkt overal mee weg te komen en dat maakt het verhaal in mijn ogen minder geloofwaardig.

Schrikeffect

Aan het eind van het verhaal, dat over het algemeen redelijk rustig voortkabbelde, zit plotseling een plotwending die voor een behoorlijk schrikeffect zorgt. Dit trok wel mijn aandacht, maar de gebeurtenis zelf was voor mijn gevoel onnodig en paste niet echt in de rest van het verhaal. Ik heb het idee dat Cass deze plotwending vooral heeft toegevoegd om makkelijker naar het vervolg op ‘ De beminde’ toe te schrijven. Een vervolg dat ik in elk geval niet zal lezen.

Informatie

Titel: De Beminde (Origineel: The Betrothed)
Auteur: Kiera Cass
Uitgeverij: Van Goor / Best of YA Books
Jaar: 2020
Pagina’s: 272

Andere boeken van Kiera Cass

Kiera Cass is vooral bekend van haar debuutserie The Selection (2012) bestaande uit vijf boeken en nog eens zeven spin-off boeken die een beter inzicht geven in de personages. Daarnaast bracht ze in 2009 ‘The Siren’ uit.


Heb jij ‘De Beminde’ al gelezen? Laat weten in een reactie hieronder wat je er van vond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *