After - Anna Todd [Leeshoekje]
Recensie

After – Anna Tod

Book VS E-Book. Over het algemeen lees ik liever uit visieke boeken. Het vast houden, de geur, het gewicht, om slaan van de pagina. Het heeft wat maar soms besluit ik toch een boeken serie als e-book te leren. In elk geval het eerste deel. Zoals bij het eerste boek After van Anna Todd uit de After-series.


After

“De achttienjarige Tessa Young heeft haar vriendje en overbezorgde moeder achtergelaten om te gaan studeren aan de universiteit van Washington. Dit had ze al jaren gepland en ook de rest van haar toekomst lijkt al helemaal vast te liggen. Maar dan ontmoet ze Hardin. Hij is onaardig en zit onder de tattoos en piercings. Hardin weet een grote passie in Tessa naar boven te halen, al probeert ze zich daar nog zo hard tegen te verzetten. Ze leert zijn wilde en romantische kant kennen en wordt gedwongen een keuze te maken tussen haar vertrouwde jeugdvriendje Noah, en een toekomst die spannend, nieuw en onbekend is.”

Het verhaal & de Personages

Tessa gaat naar college en laat daarmee haar high-school vriendje Noah en haar super controlfreak moeder achter. Tessa en haar moeder hebben haar hele toekomst al voor ogen. Maar dan ontmoet Tessa Hardin en verranderd alles.

Waar de relatie tussen Hardin en Tessa meer uit haat begint mede door een spel van Truth or Dare. Ontstaan er toch een passie voor elkaar. Een aantrekkingskracht die niet tegen te houden is. Tessa ontdekt zich zelf opnieuw en haar vriendje en de plannen van haar moeder passen daar absoluut niet bij.

Tessa is een geordend persoon, een studie-nerd en doet alles volgens de regels. Hardin is een Britse badboy, met piercings en tatoeages die vecht en alles doet wat god verboden heeft. Twee totaal tegenovergestelde persoonlijkheden. Maar je weet wat ze zeggen ‘Opposites Attracked’.

Het verhaal lees heel makkelijk weg en kan het beste vergeleken worden met ’50 Shades of Grey’ voor jongeren: The Badguy, Een Onschuldig Meisje en Heel Veel Passie en SEX! Het verhaal gaat snel en door de spannende personages mix, lees het snel en verslavend. Als lezer wil je weten ‘Zullen ze het overleven?’, want die twee verschillende persoonlijkheden zijn nog niet een match made in heaven.

50 Shades voor Young Adults

Zoals ik al vermelde het verhaal is verslavend. Ik kon het niet weg leggen, knap met 2 kids en een huishouden, en had het binnen 1,5 dag uit. Ook al kende ik het verhaal, omdat ik de film had gezien. Greep het hele verhaal mij. Ik zal verder niet teveel vergelijken met de film, want hier komt snel een post nog over.

Direct nadat ik Deel 1 uit had begon ik aan After 2: After We Collide. Ook deze heb ik weg moeten leggen om deze post te kunnen schrijven om niet te veel alles door elkaar te halen.

Het boek deed mij erg aal 50 Shades denken, 50 Shades voor Young Adults, maar misschien nog wel ruwer. Zeker ruwer dan de film deed voorkomen. De passie is uitstekend voelbaar, door de schrijfwijze. Wat de relatie van Tessa en Hardin des te meer voelbaar maakte. Je begrijpt de in korte tijd ontstane passie en aantrekkings kracht.

Valt dit vol te houden in een tweede en zelfs derde en vierde deel? Ik ga het meemaken! Nu eerst deel 2 verder lezen.

Informatie

Titel: After [deel 1 After Series]
Auteur: Anna Todd⠀
Uitgeverij: Boekerij
Jaar: 2019
Pagina’s: 536 ⠀
Categorie: YA (15 tot 18 jaar)


Heb jij After gelezen? Of inmiddels al de film op Netflix gezien? Laat ons weten wat je er van vond hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *