Kinderboekenweek 2020
Nieuws

Het is weer bijna Kinderboekenweek

Komende woensdag is het zover: de Kinderboekenweek 2020 gaat van start. Van 30 september tot en met 11 oktober staat het hele land in het teken van kinderboeken. Op scholen en in boekwinkels en bibliotheken worden allerlei activiteiten georganiseerd rondom het thema van dit jaar: ‘En toen?’.


Kinderboekenweek

Ieder jaar wordt in oktober de Kinderboekenweek georganiseerd om kinderen te laten zien hoe leuk lezen is. Het evenement duurt eigenlijk iets langer dan een week, 10 dagen om precies te zijn. In die periode worden door het hele land activiteiten georganiseerd, waarbij het thema van dat jaar altijd centraal staat.

En toen? Terug in de tijd!

Dit jaar is het thema: ‘ En toen?’ . Dat betekent dat kinderen tijdens de kinderboekenweek ontdekken hoe ze via boeken terug in de tijd kunnen reizen. Denk aan spannende verhalen over ridders, oorlogen of de Oudheid. Het idee achter dit thema: Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van boeken!

Kinderboekenweekgeschenk en prentenboek

Bij de kinderboekenweek hoort natuurlijk ook het Kinderboekenweekgeschenk. Dit jaar is dat ‘De diamant van Banjarmasin’ van Arend van Dam. Kinderen krijgen het gratis bij aankoop van 12,50 aan kinderboeken. Daarnaast is er ook een speciaal prentenboek van de Kinderboekenweek: ‘Tweeling!’ van Mylo Freeman. Tijdens de Kinderboekenweek is dit prentenboek verkrijgbaar voor 7,25, zodat ook de allerkleinsten kunnen meegenieten van deze week.

De Diamant van Banjarmasin van Arend van Dam - Kinderboekenweek 2020 [leeshoekje.nl]
Tweeling! van Mylo Freeman - Kinderboekenweek 2020 [leeshoekje.nl]

Ook op Leeshoekje.nl is het Kinderboekenweek

De komende week vind je op Leeshoekje.nl blogs en recensies die helemaal aansluiten op het thema van de kinderboekenweek. Houd ons dus goed in de gaten!


Voor meer informatie over de Kinderboekenweek ga naar: www.kinderboekenweek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *