De Verleiding - Stine Jensen [leeshoekje.nl]
Recensie

De Verleiding – Stine Jensen

Inmiddels heb ik gewoon de missie om alle Kluitman Novelle te lezen. Tot nu toe heb ik alle boeken vermakelijk gevonden en de een net wat beter, of spannender dan de ander. Voor mijn laatste keuze liet ik onze volgers op Instagram kiezen welke ik moest gaan lezen en er werd gekozen voor: De Verleiding van Stine Jensen, die overigens zelf ook mee stemde.


De Verleiding

¨ Noor is totaal verslaafd aan haar telefoon. Terwijl ze op Insta ziet hoe haar vriendinnen naar de meest exotische oorden ­vliegen, moet zij van haar moeder naar een afkickkamp in… Ommen.
Tot haar grote schrik moet ze haar telefoon voor een week in­leveren en de natuur in. Tijdens deze week ontmoet ze Rowan, een ­jongen van haar leeftijd, die kampt met een zware game­ verslaving. Ze krijgen een bijzondere band en alles lijkt op een ­romantisch avontuur uit te draaien, tot hun verblijf plotseling een andere wending neemt. Samen komen ze erachter dat kampleider Tony ze niet van hun verslaving probeert af te helpen, maar hele andere plannen heeft…

Het Verhaal & De Personages

Je telefoon, hoe vaak zit jij er op? Kan je er een paar uur zonder? Of pak je hem direct als er maar een schrijntje tijd is of verveling? In De Verleiding gaat Noor helemaal op in haar telefoon. Ze zit non-stop op haar mobiel om filmpjes te kijken en op Instagram naar vriendinnen te kijken die de mooiste dingen beleven. #instaperfect.

Drie jaar eerder was dat anders toen haar vader nog leefde. Toen legde ze allemaal thuis even hun telefoon weg, maar sinds zijn dood is dit haar afleiding. Ten koste van haar schoolcijfers. Haar moeder heeft er genoeg van en stuurt haar naar een afkickkamp. Waar ze haar telefoon in moet leveren. Noor ziet het eerder als de kans dat haar moeder Tinderdates kan hebben. Maar heeft ook genoeg in zicht om wel te snappen dat ze wel heel veel op haar mobiel zit.

De overdreven sportieve Amerikaanse kampleider maakt het er allemaal niet aan trekkelijker op het kamp, maar gelukkig maakt ze al snel vrienden. Haar drie kamergenootjes met een fashion, eet en hack verslaving. En een jongen Rowan die een game-verslaving heeft. Toch lijkt Noor het niet al te vervelend te vinden op het kamp. Ze snapt dat ze een probleem heeft, ook waarom. Noor is een slimme meid, die gewoon haar verdriet verstopt achter haar telefoon. Het maakt haar personage daarmee voor de doelgroep ook wel herkenbaar. Ook het feit dat blijkt dat iedereen zich achter iets schuilt voor hun verslaving, wordt niet achter stoelen of banken geschoven.

Alles gaat zoals verwacht op een afkickkamp, maar waarom worden ze toch steeds gefilmd? En wat verschuilt kampleider Tony?

Verslavend

De Verleiding is het eerste Kluitman Novelle boek dat niet een thriller is. Spannend is het zeker en ook zo verslavend spannend dat je het in een keer uit wil lezen. Het onderwerp is ontzettend doelgericht op de doelgroep van 13 tot 17 jarige. Ik denk dat vele zich wel iets zullen herkennen in het verhaal en ook de relatie als tiener met ouders. Of je nou wel of niet een ouder bent verloren. Stine Jensen is een kunstenares met woorden en maakt het niet kinds, maar juist volwassen. Erg benieuwd naar andere boeken van Jensen.

Informatie

Titel: De Verleiding
Auteur: Stine Jensen
Uitgeverij: Kluitman
Jaar: 2019
Pagina’s: 80
Categorie: Jeugd


Kan jij wel eens 100% offline? Of ben je ook wel een beetje verslaafd aan je telefoon? En is er juist een andere verslaving die je hebt? (Misschien wel boeken lezen :P)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *