Back to September - Melissa Brayden
Recensie

Back to September – Melissa Brayden

Soms heb je zo’n boek dat je het liefst meteen na aanschaf wilt lezen. ‘Back to September’ was zo’n boek. Ik kon niet wachten tot ik mijn vorige boek uit had en hieraan kon beginnen. Ik ben sowieso al een liefhebber van liefdesverhalen, en als het dan ook nog eens over de liefde tussen twee vrouwen gaat, tegen de achtergrond van een knusse boekwinkel, dan kan het eigenlijk niet meer stuk. Of toch wel? Ja, ik kan helaas niet anders zeggen dan dat dit boek me nogal teleurgesteld en verbouwereerd achterliet.

Waarschuwing! Deze recensie bevat spoilers!

Back to September

Over het boek

Hannah heeft geen tijd voor een liefdesleven. Ze heeft wel wat belangrijkers aan haar hoofd. De zaken in haar boekwinkel – haar lust en haar leven – gaan slecht. Als er niet snel iets gebeurt zal ze de deuren voor goed moeten sluiten. Als Hannah een signeersessie van de razend populaire romanschrijfster Parker Bristow in haar winkel weet te regelen staat de zaak in één klap weer op de kaart. Maar dat niet alleen, er slaat een vonk over tussen de twee vrouwen. Maar heeft hun liefde wel een toekomst als de werelden waarin zij leven zo van elkaar verschillen?

Veelbelovend begin

Het boek begon zo veelbelovend. Hannah is een ‘echt’ personage en de liefde voor haar boekwinkel is goed voelbaar voor de lezer. Er hangt een prettige sfeer en als lezer ben je zelfs een beetje jaloers dat ze haar eigen boekwinkel heeft, zelfs al gaan de zaken niet zo goed. Dan komt Parker in beeld en begint er een spel van ongemakkelijke dates en subtiel flirten. Ik zat tijdens het lezen regelmatig met een grote glimlach op mijn gezicht in afwachting van nog meer moois.

Goedkope ‘Bouquetreeksroman’

Het tweede deel van het boek was echter van heel andere aard. Zodra duidelijk is dat het echt klikt tussen Hannah en Parker verandert het boek ineens in een soort goedkope Bouquetreeksroman. (Niet dat ik ooit iets uit de Bouquetreeks heb gelezen, maar dit is het beeld dat ik ervan heb). De seksscènes volgen elkaar in rap tempo op, maar het verhaal is ver te zoeken. Ik wilde het boek hier eigenlijk opzij leggen, maar de hoop dat het misschien nog beter zou worden zorgde ervoor dat ik toch doorlas.

Onvergeeflijk

Richting het eind van het boek doet Parker iets onvergeeflijks. Op dat moment wist ik dat het verhaal voor mij op geen enkele manier goed zou komen. Óf Hannah en Parker zijn voorgoed uit elkaar en gaan allebei verder met hun leven (nogal een teleurstellend einde voor een liefdesverhaal) óf ze komen toch weer bij elkaar, terwijl ze weten dat ze elkaar nooit meer echt kunnen vertrouwen. (mogelijk nog teleurstellender). Ik heb het boek uitgelezen omdat ik al zo ver was, maar niet met veel plezier.

Gemengde gevoelens

Omdat ik 1/3 van het boek toch met veel plezier heb gelezen kan ik het boek geen hele dikke onvoldoende geven, maar het is toch het zeer teleurstellende einde dat blijft hangen. Daarom kan ik dit boek helaas ook geen voldoende geven.

Informatie

Titel: Back to September
Auteur: Melissa Brayden⠀
Uitgeverij: Bold Strokes Books
Jaar: 2019⠀
Pagina’s: 242 pagina’s


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *