Maar ik ben jou niet - Nadine Swagerman [leeshoekje.nl]
Recensie

Maar ik ben jou niet – Nadine Swagerman

Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik fan ben van de Kluitman Jeugd Novelle. Ik heb in elk geval als missie ze allemaal te lezen. Het vierde boek wat ik las was Maar ik ben jouw niet van Nadine Swagerman. Een van de boeken die dit jaar uitgebracht is.


Maar ik ben jou niet

“De zestienjarige Jamie is sinds kort uit huis geplaatst en moet nog erg wennen aan haar nieuwe thuissituatie. Haar moeder kon niet meer voor haar zorgen en nu woont Jamie bij Karin en Derek en hun dochter Mira.
Hoewel ze het goed kan vinden met Mira, voelt Jamie zich nog niet echt thuis bij de familie Mulder. Het lukt haar maar niet om haar verleden los te laten. Ze hoort ook steeds een raar geluid, terwijl de anderen niets lijken te horen. Soms ziet ze een gestalte rond het huis dwalen. Als de man op een dag het huis binnendringt, weet ze zeker dat ze in gevaar is…”

Het Verhaal & De Personages

90 pagina’s om een spannend maar complex verhaal in te verwoorden. Met de juiste schrijfwijze week Swagerman goed dit op te bouwen en die spanning te behouden.

De 16 jarige Jamie blijkt een getraumatiseerd meisje te zijn, die door haar opvoeding en verleden een gesloten persoonlijkheid heeft. Mensen vertrouwen of toe laten, dat kan ze maar moeizaam en gedurende het verhaal kom je, beetje bij beetje meer te weten te komen over alles.

De familie Mulder waar Jamie bij komt te wonen is een vrij doorsnede familie. Moeder (die alles goed wilt doen), vader en dochter Mira van 18 die lekker tegen de schenen van d’r ouders wil trappen maar ook weer niet te veel. Je wordt mee genomen met Jamie in de familie en de band met Mira. Maar dan plots blijkt niets wat het lijkt.

Vanaf dat punt verwachte ik veel meer spanning. Ik was zoekende waar het verhaal naar toe zou gaan en miste gewoon iets. Als uiteindelijk de plot twist wordt onthult, voel ik mij teleur gesteld en ook weer begripvol.

Moeilijk onderwerp

Ik respecteer schrijvers die moeilijke onderwerpen proberen aan te gaan in hun verhalen. Al helemaal als je dit in 90 pagina’s doet en op een spannende manier. Toch weet ik niet of het in dit geval gelukt is. Ik was na de plot twist alleen maar op nog een te wachten. Ik zag al helemaal de clifhanger zitten.

Zonder spoilers kan ik niet zeggen wat het onderwerp is, maar in dit geval had ik toch gekozen om het onderwerp in een groter verhaal waarbij er nog meer spanning gecreëerd kon worden of uitgebouwd kon worden, mogelijk was. Jammer. Gezien de situatie snap ik de keuzen het is een Quick Trill, maar ik had meer gewild.

Informatie

Titel: Maar ik ben jou niet
Auteur: Nadine Swagerman
Uitgeverij: Kluitman
Jaar: 2020
Pagina’s: 96
Categorie: Jeugd Thriller

Lees ook:


Heb jij al een van de Kluitman Jeugd Novelle gelezen? Laat ons hieronder weten welke jij aanraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *