Moordgeheim - Natasza Tardio [Leeshoekje]
Recensie

Moordgeheim – Natasza Tardio

Gisteren is de Boekenweek voor Jongeren van start gegaan en er is geen Jeugd Novelle boekenlijst die ik liever lees dan die van Kluitman. Inmiddels hebben we al een aantal op de blog staan, zoals het laatste boek Grenzeloos. Vandaag mijn recensie van Moordgeheim van Natasza Tardio, die ik in de bibliotheek vond en direct open sloeg voor een Quick Read!

Moordgeheim

“In Moordgeheim duikt de 17­jarige Cloe voor een schoolopdracht in het verleden van het Drieluik College, waar zes jaar eerder een schietpartij plaatsvond (het verhaal van Moordvrienden). Vanaf dag één ondervindt ze echter tegenwerking van haar omgeving, haar vrienden en de betrokkenen bij de gruwelijke daden. Vast besloten haar opdracht tot een goed einde te brengen zet Cloe door, maar meer en meer slaan de twijfel en de angst toe. Hebben de getuigen van die vreselijke schietpartij wel allemaal de waarheid verteld en wie is de persoon die Cloe probeert tegen te werken?”

Het Verhaal & De Personages

Het gehele verhaal is vanuit het perspectief van twee mensen. Cloe die besluit onderzoek te doen naar de schietpartij op haar school van 6 jaar eerde. En Milo de jongen die één van de daders was van de schietpartij, maar vrij is gesproken.

Cloe is nieuwschierig en geïntrigeerd over de belangrijke gebeurtenis uit het verleden van haar school. Ze heeft de punten nodig om haar diploma te behalen. Haar vrienden staan niet achter het onderzoek, zij waren erbij toen het gebeurde en Cloe niet. Cloe is echter vastberaden en duikt steeds verder in het onderzoek.

Tegelijkertijd heeft de moeder van Milo alles er aan gedaan om er voor te zorgen dat ze de schietpartij achter zich hebben gelaten. Als Milo echter een brief van Cloe weet te onderscheppen van zijn moeder. Komt hij er achter dat er veel meer brieven zijn. Het brengt al zijn gevoelens rond die tijd terug en ook de mensen die het overleefden.

Tijdens het lezen is het wachten tot Milo en Cloe hun paden kruizen en wat dit zal betekenen. Want komt Cloe hier zelf wel levend uit?

Quick Trill

Het boek is spannend, een echte quick trill. Het laat de nieuwsgierigheid en tegendraadse van de jeugd zien en ook de twisted-mind van iemand die nog wel vrij gesproken is. Ik heb het vol spanning naar de ontknoping gelezen en de rol van de moeder van Milo met verbazing gelezen.

Toch was ik teleurgesteld. Niet persé de ontknoping, maar het feit dat het einde mij zoveel vragen achter liet. Heeft Cloe uiteindelijk haar onderzoek afgerond? We zullen het nooit weten.

Informatie

Titel: Moordgeheim
Auteur: Natasza Tardio
Uitgeverij: Kluitman
Jaar: 2019
Pagina’s: 80

Andere boeken van Nataza Tardio

Moordgeheim is niet de enige jeugd novelle die Natasza Tardio schreef voor de Kluitman reeks. Zo schreef ze in 2017 al ‘Afgesloten’. Tardio heeft sowieso heel wat YA boeken op haar naam staan, allemaal met flink wat spanning erin. Hieronder een aantal waar ik nieuwsgierig naar ben.

Lees ook de andere Kluitman Jeugd Novellen recensies:

Recensie: Opgepast

Recensie: Grensloos


Heb jij al een van de boeken van Jeugd Kluitman gelezen? Welke raad je aan? Laat het ons hieronder weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *