3PAK 2020 en Winnaars Boekenweek voor Jongeren [leeshoekje.nl]
Nieuws

3PAK 2020 + De Winnaars Boekenweek voor Jongeren

Vandaag is de start van de Boekenweek voor Jongeren. Gistermiddag zijn de winnaars van het Beste Boek voor Jongeren 2020 bekend gemaakt en vanaf vandaag ligt het gratis boekenweek geschenk de 3PAK 2020 bundel in de boekhandel.


3PAK 2020

Vorige week hebben wij al de 3PAK 2020 mogen ontvangen. 3PAK is het geschenkenbundel voor de Boekenweek voor Jongeren en bestaat uit drie korte verhalen. Met dit jaar maar liefst 4 auteurs:

  • De Virgin – Daniëlle Bakhuis;
  • De Afzat-Knalavonturen van Faber Wilhelm – Pepijn Lanen (Faberyoyo) & Floor van het Nederend;
  • Naar Mancora ‘Een tori voor 3Pak’ – Johan Fretz.

2 korte verhalen en één graphic novel helemaal in de tijdsgeest om jongeren te bereiken. Een prachtige bundel, wat net een schrift lijkt en daarmee perfect in je schooltas past.

"Mij sprak vooral het verhaal De Virgin wel aan, het zet je aan het denken over een surrealistisch wereld die zomaar in de toekomst realistisch zou kunnen zijn. Van mij mocht dit verhaal wel verder uitgewerkt worden!" ~ Wendy

Vanaf vandaag zijn er 101.280 exemplaren van het geschenkbundel beschikbaar en alleen op te halen door jongeren. Voor het eerst is echter dit jaar ook 3PAK online te lezen voor jongeren die lid worden van onlinebibliotheek.nl.

Winnaars Boekenweek voor Jongeren 2020

Gisteren zijn tijdens het 3FM Radioprogramma Frank & Eva: Welkom bij de Club de winnaars van de Boekenweek voor Jongeren bekend gemaakt. Daarmee het officiële start zijn van de boekenweek.

Afgelopen maandag deelden wij al de shortlist voor de twee categorieën Beste Boek voor Jongeren in het Nederlands en Vertaald (klik hier). Deze shortlist is gemaakt door een Vakjury van auteurs, boekhandelaren en recescenten.

De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door een jongerenjury in de leeftijdscategorie 15 t/m 18 jaar oud. En de winnaar zijn…

De jongeren jury luide “We hebben boeken uitgekozen die iets met je doen, die je maanden erna nog steeds aan het denken zette. We vinden dit essentieel voor een boek voor jongeren.”

Zelf hebben wij beide boeken nog niet gelezen, maar zijn wel erg benieuwd geworden nadat ze deze prachtige boekenprijs hebben ontvangen.


Voor meer informatie over wat er tijdens de Boekenweek voor Jongeren te doen is, ga naar BoekenweekvoorJongeren.nl

bron: Boekenweekvoorjongeren.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *