Grenzeloos - Marlies Slegers [Leeshoekje]
Recensie

Grenzeloos – Marlies Slegers

Bij Leeshoekje zijn we groot fan van de Kluitman-novelles. Althans, Wendy was dat al. Ikzelf heb pas net kennisgemaakt met deze reeks, toen Kluitman ons een recensie-exemplaar van ‘Grenzeloos’ van Marlies Slegers toestuurde. En ik moet zeggen: ik ben meteen om. Als de andere boeken uit deze reeks ook zo zijn, dan wil ik er graag meer lezen.

*Dit boek hebben we ontvangen als recensie exemplaar


Grenzeloos

Over het boek

Tabitha voelt zich trots als ze met haar vriendin Eline mee mag naar het feest van de oudere Dox. Een te gek feest waar veel alcohol wordt geschonken. Maar al snel loopt alles uit de hand. En hoewel Tabitha zich er de volgende dag niets meer van herinnert, komt ze er al snel achter dat ze die avond over haar eigen grenzen heen is gegaan. Of was het Dox die over haar grenzen heen ging? Iedereen heeft een eigen versie en mening van het verhaal. Wie kan Tabitha in vertrouwen nemen? En wat is er nou echt die avond gebeurd?

Perfect voor de jonge doelgroep

Hoewel ik zelf natuurlijk al een tijdje niet meer bij de doelgroep van dit boek hoor, heb ik het wel in één adem uitgelezen. Het boek is spannend en confronterend, maar nooit zwaar op de hand. Een moeilijk onderwerp als seksueel grensoverschrijdend gedrag is daarmee toegankelijk en behapbaar gemaakt voor jongeren. Dit is precies het soort boek dat ik zelf graag las op die leeftijd. Ik noemde het destijds probleemboeken. Dat klinkt natuurlijk negatief, maar juist deze boeken maken de problemen van jongeren bespreekbaar en zeggen: “Je bent niet alleen”. Achterin het boek zitten nog enkele informatieve pagina’s met “Wat als jou zoiets overkomt?”, waardoor het boek ook echt hulp kan bieden aan jongeren die zelf in de knel zitten.

Goede, duidelijke boodschap

De boodschap van het verhaal is duidelijk: nee is nee en er is geen enkel excuus om over andermans grenzen heen te gaan. Het boek laat ook duidelijk zien dat je als jongen echt niet stoer bent als je je zin doordrijft bij een meisje, iets wat helaas toch nog veel te vaak gedacht lijkt te worden. Hoewel het boek nog geen 100 pagina’s dik is, wordt deze boodschap heel duidelijk neergezet. Juist daarom is het zo’n mooie aanvulling voor de Kluitman-novelleserie.

Informatie

Titel: Grenzeloos
Auteur: Marlies Slegers
Uitgeverij: Kluitman
Jaar: 2020
Pagina’s: 96
Categorie: Jeugd [ 14+]


Heb jij ‘Grenzeloos’ al gelezen? En wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *