bibliotheek aan huis
Boekenliefde

Bibliotheek aan huis

Vroeger droomde ik er altijd van om op een dag een eigen bibliotheek te hebben. Zo eentje als in Belle en het Beest, waarbij je een laddertje nodig hebt om bij alle boeken te komen. Hoewel dat beeld toch wel een beetje overdreven is, zit ik er voor mijn gevoel niet eens zo heel veel vanaf. De gigantische boekenkast, die ik toen ik op mezelf ging wonen ‘op de groei’ kocht, begint inmiddels behoorlijk vol te raken.

Twee boekenwurmen in één huis

Hoewel de dozen vol boeken die ik meenam uit het ouderlijk huis al bijna niet te tillen waren, is de verzameling boeken in de afgelopen jaren alleen maar verder gegroeid. Dit komt natuurlijk deels doordat ik ieder jaar voor mijn verjaardag en Kerst nieuwe boeken vraag (en bijna nooit iets wegdoe). Maar mijn vrouw heeft er ook een groot aandeel in. Miranda is net zo’n grote boekenwurm als ik, dus toen zij bij me introk is het aantal boeken in de kast op zijn minst verdubbeld. Het gevolg is dat er inmiddels veel ongelezen boeken op de plank staan.

Genoeg te lezen

Als kind kwam ik bijna wekelijks in de bibliotheek. Dan kwam ik thuis met stapels boeken, die ik in een mum van tijd uit had. Het was dan ook ondenkbaar dat ik ooit mijn bibliotheekabonnement op zou zeggen. Toch heb ik dat inmiddels wel gedaan. Ik heb namelijk nog zoveel boeken die ik nog moet lezen, dat ik niet nóg meer uit de bieb hoef te halen. Alleen al met mijn eigen voorraad ben ik nog maanden zoet. En dan zijn er ook nog heel veel boeken van Miran die ik nog wil lezen.

Een greep uit de ‘collectie’

De lijst met boeken uit onze kast die ik nog wil lezen is enorm lang. Hieronder vind je een kleine selectie van boeken die ik heel graag binnenkort wil lezen.

Heb jij ook zo’n uitgebreide nog te lezen-stapel? En aan welk boek ga je het eerst beginnen? Laat het ons weten in een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *