Bijna Echt - Lisa van Campenhout | Leeshoekjenl
Recensie

Bijna echt – Lisa van Campenhout

Een kleine bekentenis vooraf: ik ben misschien niet helemaal objectief in deze recensie. ‘Bijna echt’ is namelijk geschreven door een collega van me. Daarom was ik al enthousiast over dit boek voordat het uitkwam. Maar los daarvan vond ik het ook echt een leuk boek om te lezen en ben ik er in slechts een paar dagen tijd doorheen gevlogen.


Bijna Echt

Over het Boek

‘Bijna echt’ gaat over Brenda die voorgoed af wil rekenen met haar saaie, onopvallende leven. Wanneer ze gaat studeren in Amsterdam besluit ze dan ook een leugentje om eigen bestwil te vertellen om meer in de smaak te vallen bij haar nieuwe vrienden. Ze valt echter al op de eerste avond door de mand en slaat in paniek op de vlucht.
Twee dagen later is haar leven compleet anders. Brenda doet zich voor als de rijke Parisienne Aurélie en raakt zo bevriend met een aantal beroemde influencers. Het lijkt allemaal perfect: ineens heeft ze massa’s volgers op Instagram en komt ze op de meest exclusieve feestjes. Maar ondertussen raakt Brenda steeds verder verstrikt in haar web van leugens en ontvangt ze dreigende privéberichten. Kan ze nog terug?

Heerlijk over the top-drama

Spanning, intriges en over the top-drama: ik houd ervan! Hoofdpersoon Brenda/Aurélie liegt alles bij elkaar om maar leuk gevonden te worden door haar nieuwe influencer vrienden en volgers. Dat maakt haar natuurlijk een nogal unlikable personage. En toch merkte ik dat ik tijdens het lezen steeds meer sympathie voor haar ging voelen, hoewel ik absoluut niet achter haar keuzes sta.

Het boek bleef spannend en verrassend. Misschien was niet alles even geloofwaardig, maar dat vind ik voor een boek in dit genre niet zo erg. Het was namelijk vooral heel erg vermakelijk om te lezen. En hoewel ik halverwege wel dacht te weten ‘hoe het zat’, had ik het toch maar mooi mis. Ik ben geen snelle lezer, maar dit boek had ik in een paar dagen uit.

Informatie

Titel: Bijna echt
Auteur: Lisa van Campenhout
Uitgeverij: Blossom Books B.V.
Jaar: 2020
Pagina’s: 344 pagina’s


Heb jij Bijna echt al gelezen? Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *