Leeshoekje LIVE - Even Voorstellen
Nieuws

We zijn live! Even voorstellen

Hoera, we zijn live! Wie ‘we’ zijn? Wendy en Marouscha, schoonzussen en echte boekenwurmen. Allebei verslinden we boek na boek en vinden we het ook leuk om over boeken te schrijven. Zo is het idee geboren om samen Leeshoekje te beginnen, een blog vol boekenliefde. We stellen ons graag aan je voor.

Hoe het begon

Begin 2020 besloten we onafhankelijk van elkaar om iets met onze liefde voor boeken en schrijven te doen. Wendy startte een Bookstagram-account en Marouscha begon haar eigen boekenblog. Toen Wendy over de blog van Marouscha hoorde begonnen de wieltjes in haar hoofd te draaien en stelde ze voor om onze krachten te bundelen in een gezamenlijke blog. In de weken die volgden zijn we druk bezig geweest met het verzamelen van ideeën en het schrijven van de eerste posts en recensies en nu is het moment daar: Leeshoekje is live!

Even voorstellen: Wendy

Slapen de kids in de auto, dan pak ik een boek.

“Sinds 2009 blog ik al sporadisch. Ik begon toen mijn foodblog Buzz in the Kitchen (inmiddels Recepthoekje). Ik heb dan ook een grote liefde voor koken en schrijven. Ik vind het heerlijk om te bloggen. Creatief nadenken over iets, en het dan uitwerken in tekst en beeld met zelfgemaakte foto’s. Na de geboorte van mijn zoon in 2016 besloot ik ook nog een tweede blog gericht op kinderen te starten: Kidshoekje.nl. Toch kriebelde er altijd nog iets als het ging om boeken lezen. Ik ben altijd al dol geweest op lezen, en dat terwijl ik Dyslexie heb (laat je niet misleiden door vooroordelen).

De eerste boekenreeks die ik las was Balletclub de Zwaantjes (en die heb ik nog steeds thuis). Vanaf jongs af lees ik al veel in het Engels. Dat begon met Goosebumps gevolgd door Gossip Girl en The It-Girl series. Toen ik eenmaal 2 kids had ging ik wat minder lezen, want waar moest ik de tijd vandaan halen? Maar juist lezen geeft mij even ontspanning, al is het maar 10 minuten voor het slapen gaan. Ik ben niet van de hoogstaande literatuur, maar vooral van YA boeken en series, met soms een uitstapje naar een thriller. Je zult van mij dan ook veel jeugd en YA recensies vinden.”

Even voorstellen: Marouscha

Even voorstellen: Marouscha

“Lezen doe ik al zo lang als ik het me kan herinneren. Als kind verslond ik niet alleen kilo’s boeken, ik droomde er ook van om schrijfster te worden. Zo rond mijn twaalfde startte ik met een eigen website: Schrijversstekkie, over boeken, schrijvers en zelf schrijven. Jarenlang was ik druk in de weer met het schrijven van recensies, vervolgverhalen en interviews met schrijvers. Ik ben hier uiteindelijk mee gestopt omdat ik het er te druk voor kreeg. Daarna heb ik lange tijd niets meer over boeken geschreven, tot ik begin dit jaar mijn eigen boekenblog begon. Ik merkte wel al snel dat het best lastig is om in je eentje een blog bij te houden, dus toen Wendy voorstelde om samen te gaan bloggen, was ik meteen enthousiast.

Boeken zijn voor mij echt een manier om even in een andere wereld te stappen en lekker weg te dromen (of te huiveren). Eigenlijk lees ik alles wat los en vast zit, maar boeken moeten voor mij niet te ingewikkeld zijn. Gewoon een mooi, toegankelijk verhaal: dat is waar je mij blij mee maakt. Dat kan een feelgood boek zijn, maar net zo goed een thriller of een historische roman. En omdat ik ook een fanatiek verzamelaar ben van boeken (net als mijn vrouw, trouwens) puilt de boekenkast inmiddels behoorlijk uit.”

Leeshoekje: een blog vol boekenliefde

We delen onze liefde met boeken graag met anderen. Daarom vind je op Leeshoekje regelmatig nieuwe recensies en posts over de boeken die wij gelezen hebben of nog willen lezen. Daarnaast vinden we het leuk om het gesprek aan te gaan met andere boekenwurmen. Laat dus vooral eens een reactie achter bij een van onze posts.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *