Opgepast - Jennefer Mellink [Leeshoekjenl]
Recensie

Opgepast! – Jennefer Mellink

Deze zomer had uitgeverij Kluitman een geweldige aanbieding. Zo waren hun korte jeugd novelles voor jongeren vanaf 12 jaar maar € 5 euro per stuk. Ik was benieuwd naar deze boeken en besloot als eerste boek Opgepast! van Jennefer Mellink te lezen.


Opgepast!

“De zestienjarige Benthe leidt eigenlijk een heel normaal leven. Ze is gek op haar vriendinnen en druk met school, werk en jongens. Wat ze niet weet , is dat ze in de gaten wordt gehouden. Iemand heeft het op haar gemunt. Op een avond loopt Benthe na haar werk over het bospad naar huis. Plotseling bekruipt haar het gevoel dat ze niet alleen in. Te laat realiseert ze zich dat ze in gevaar is. Dan voelt ze een ijskoude hand op haar mond….”

Het verhaal & Personage

In 90 pagina’s een spannend verhaal creëren vind ik ontzettend knap. In sommige boeken is het verhaal dan nog niet eens begonnen. Het verhaal begint dan ook direct met het thriller moment van het boek om je vast in de stemming te brengen en gaat dan naar het verhaal vooraf.

De zestienjarige Benthe komt uit een gezin met weinig inkomen. Om zelf leuke dingen te kunnen doen en te sparen voor haar scooter werkt Benthe in een snackbar en past ze regelmatig op. Bente gaat graag uit met haar vriendinnen en gedurende het verhaal worden er steeds meer personages geïntroduceerd waar door het introductie hoofdstuk je als lezen iedereen verdacht vind. Er gebeuren ook steeds weer vreemde dingen, waardoor je verdenkingen verschuiven.

Naast het verhaal uit het ook punt van Benthe. Zijn er ook hoofdstukken waarin je de gedachten van de dader kan lezen. De persoon die Benthe in de gate houdt.

Als eenmaal het moment der waarheid nadert blijft het nog allemaal geheimzinnig en heeft het toch wel een plot twist als het gaan om de verdachte stalker van Benthe. Pas achter af is duidelijk wie dat is, wat die twist geeft. Maar wees gerust daar eindigt het uiteraard niet.

Quick Thrill

Een heerlijk spannend verhaal voor tussen door. Met 90 pagina’s en een makkelijke schrijftaal duidelijk voor de jonge doelgroep is dit een heerlijk boek die je in spanning houdt. Als je even iets tussen door wilt lezen. Er zit niet te veel diepgang is, maar weet wel de spanning te houden en daarmee zeker wel een aanrader. Ik ben vooral benieuwd naar Mellinks niewste boek.

Informatie

Titel: Opgepast!
Auteur: Jennefer Mellink
Uitgeverij: Kluitman
Jaar: 2020
Pagina’s: 80
Categorie: Jeugd [13 – 15 jaar]

Andere boeken van Jennefer Mellink

Opgepast! is het vijfde boek van Jennefer Mellink. In Augustus is haar nieuwste boek Genadeloos verschenen. Daarnaast het Mellink nog vier andere YA boeken uitgebracht.


Ga jij opgepast lezen of heb je hem al gelezen? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *