Recensie

De Moord op Queen-T – Tanja de Jonge

Via Instagram volg ik diverse uitgeverijen. Het is misschien wel de beste manier om op de hoogte te blijven van welke titels eruit komen of zijn. Zo volg ik bijvoorbeeld Uitgeverij Holland een kleine uitgeverij die misschien niet heel bekend is, maar wel echt geweldige boeken voor kinderen en de jeugd uitbrengt. Via hun Instagram kwam het boek De Moord op Queen-T van Tanja de Jonge in mijn vizier en op mijn to-read lijstje. 


De Moord op Queen-T

Hoever zou je gaan om je broer te beschermen?

Op de grond lag een meisje. Bewegingloos. Het leek een slaaphouding, maar haar ogen stonden wijd open. Lucas zat ernaast. De uitdrukking op zijn gezicht was leeg. ‘Ze heet Quinty,’ was het enige wat hij zei. Wie was Quinty en waarom moest ze dood? Wie besloot dat haar leven niets meer waard was dan achtergelaten te worden in een stadspark?

Het Verhaal & De Personages

Eerst een vraag: Hoever zou jij gaan om je broer of zus te beschermen? Zelfs als je niet alle feiten weet?! 

Dit is het dilemma waar het verhaal over de moord op Queen-T je voor legt terwijl je het leest. Stijn is op zoek naar haar broer en hij vindt hem op zijn geheime plek, naast het lichaam van een meisje. Is ze aan het slapen? Ze ligt wel heel erg stil. Ze is dood! Nee dit is geen spoiler, maar het begin waar dit ingewikkelde dilemma verhaal om draait. Stijn is namelijk overtuigd dat zijn broer dit nooit gedaan kan hebben en doet alles eraan om hem te beschermen. Wat betekent dat hij er zelf achter moet zien te komen wie Queen-T heeft vermoord. 

Het verhaal is een aangrijpend verslag over een moordzaak, waarbij je continue in verwarring wordt gebracht wie de dader zou kunnen zijn. Tot dat de schokkende waarheid echt wordt onthult. Iets waar maar langzaam naar toe wordt gewerkt. Het verhaal heeft een heel actueel thema wat jongeren zeker bezig houdt en dit weet Tanja de Jonge goed te vertalen in een spannend verhaal. 

Door de ogen van een Broer

Over het algemeen lees ik graag boeken met een vrouwelijke hoofdpersonage. Waarschijnlijk omdat ik mij dan nog meer in kan leven. Het duurde even voordat ik doorhad dat Stijn (wat ook een meisjesnaam kan zijn) een jongen was. Echter vond ik toen ik het doorhad het niet storend in dit verhaal. Vanaf de eerste pagina begint het verhaal had. De spanning wordt direct opgebouwd en je wordt meegenomen naar de uiteindelijke ontknoping. Wie heeft Queen-T vermoord! Verrassend? Ja en Nee. Ik had wel een voorgevoel, maar toch was het wel heel bizar om de waarheid te lezen. 

Voor een quick read en zeker voor jeugdige boekenlezers is dit boek vol spanning wel een aanrader.  

Informatie

Titel: De Moord op Queen-T⠀
Auteur: Tanja de Jonge⠀
Uitgeverij: Uitgeverij Holland⠀
Jaar: 2019 ⠀
Pagina’s: 176
Categorie: Jeugd [13-15 jaar]


Hou jij van quick thrill boeken die lekker snel weg lezen zoals De Moord op Queen-T? Laat het weten in een reactie hieronder en vertel ons welk boek jij aanraad. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *